Over Rick Kleijn

Geschiedenis:

Na mijn bouwkundige opleiding heb ik bij verschillende architectenbureau’s gewerkt als bouwkundig tekenaar. Later bleek dit een uitstekende basis voor het ontwerpen van tuinen. De stap van het ontwerpen en tekenen van gebouwen naar het ontwerpen van tuinen is niet zo’n grote stap. In beide gevallen ben je met vorm en ruimte bezig.

Ik heb al bijna 20 jaar 2 Volkstuinen, een moestuin en een bloemenpluktuin. Verder heb ik mijn eigen tuin geheel aangelegd, en onderhoud ik deze met veel plezier. Ook onderhoud ik graag tuinen van familie en bekenden.

 

Laatste import - 3 van 19 - kopie

Hoe ben ik in de Tuinen terecht gekomen:

Vanuit deze liefhebberij ben ik in 2012 begonnen met de opleiding vakbekwaam hovenier/tuinontwerper bij het Clusius College in Alkmaar. Tijdens deze opleiding heb ik de finesses van het vak geleerd, maar eerlijk gezegd is het een vak waarin je nooit bent uitgeleerd. De mogelijkheden wat betreft planten en tuinmaterialen zijn onuitputtelijk.

Vooral het beplanten van een tuin vind ik een mooi en uitdagend onderdeel. Je bedenkt iets, waarna de natuur zelf aan de slag gaat en het langzaam vorm krijgt in de loop van de seizoenen. De kunst is om de natuur zo te sturen dat het eindresultaat klopt met wat je bedacht hebt. De natuur is echter lastig te sturen, dus zullen er altijd onverwachte en verrassende dingen gebeuren. Dat maakt de tuin ook zo leuk.

Gewapend met deze kennis kan ik op het gebied van tuinen iets voor u betekenen. Ik kan alleen een ontwerp maken met daarbij een beplantingsplan, waarmee u zelf aan de slag kunt. Ik kan ook de aanleg doen.  Wilt u bepaalde dingen zelf doen dan is dat ook bespreekbaar. Ook het geheel of gedeeltelijk renoveren van uw bestaande tuin, waar u misschien niet helemaal tevreden over bent behoort tot de mogelijkheden.

Ook het vakkundig onderhouden van tuinen is iets wat ik met veel liefde en plezier doe. Ik houd hierbij rekening met de juiste snoeitijden en snoeimethoden en uiteraard met uw wensen.